Türkiye’deki Suriyeli, Afganistanlı, Iraklı ve İranlı mültecilerin hayatlarına görsel bir yolculuk…

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından 17 Kasım 2022’de Berlin’de açılan fotoğraf sergisi “Sınırın ötesinden: Hikâyeler”, sınır, kimlik ve göç konularını araştırıyor.

Küratörlüğünü Tuçe Erel’in üstlendiği Sınırın ötesinden: Hikâyeler, sanatçı Ali Saltan’ın fotoğraflarının yanı sıra mülteci ve sığınmacıların her gün karşılaştıkları ortak mücadele ve zorlukları vurgulayan isimsiz hikayelere yer veriyor. Sergi izleyicilerini, evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’de yeniden yuva bulan insanların ve onları kucaklayan toplumun hikayeleri üzerine düşünmeye teşvik ediyor.

Sergi 4 Aralık’a kadar her gün 14.00-19.00 saatleri arasında Aquarium, Skalitzer Straße 6, 10999 Berlin-Kreuzberg adresinde ziyaretçilere açık olacak.

Milyonlarca hayat, milyonlarca hikâye

Türkiye, 3.7 milyondan fazla Suriyeli mülteci ve Afganistan, İran, Irak ve Yemen gibi diğer ülkelerden gelen 300.000’in üzerinde mülteci ve sığınmacı ile dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Fotoğraf sergisi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından Aksaray, Bursa, Elâzığ, Esenler (İstanbul), Kayseri, Kütahya, Sakarya ve Van’da toplum temelli STK’larla ortak yürütülen insani yardım projelerine Mart – Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılan ziyaretler sonrasında elde edilen mülteci ve sığınmacıların bireysel hikâyelerine ışık tutuyor.

Daha Fazlası

Proje Hakkında

Projenin amacı mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarının psikososyal ve sosyo-ekonomik dayanıklılığının güçlendirilmesidir.