MaviKalem’in İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan ve 2019 yılında hizmete başlayan Kadın Danışma Merkezi bu yıl da çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu merkez Türkiyeli, göçmen ve mülteci tüm kadınların temel hak ve hizmetlere erişimini desteklemek amacıyla çalışıyor. Türkçe, Arapça ve Farsça dillerinde hizmet veren merkezden son 4 yılda 19 bin 611 kişi yararlandı. Bunlardan 13 bin 406’sını kadınlar, 6 bin 167’sini erkekler ve 21’ini LGBTI bireyler oluşturdu.

Kadın Danışma Merkezi’nde sunulan hizmetlerin başında eğitim, sağlık, temel ihtiyaçlar ve yasal konularda verilen genel danışmanlık hizmeti, ihtiyaç duyulan kurumlara yönlendirme desteği, refakat ve tercümanlık desteği, bireysel psikolojik danışmanlık desteği yer alıyor. Tüm bunların yanında kadınların psikolojik açıdan daha iyi hissetmelerini sağlamak amacıyla bir psikolog eşliğinde grup psikososyal destek etkinlikleri uygulanıyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha Fazlası

Proje Hakkında

Projenin amacı mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarının psikososyal ve sosyo-ekonomik dayanıklılığının güçlendirilmesidir.