Ahmed Nakit Desteğiyle Umutlarını Örüyor

Ahmed, Suriye’deki iç savaş ve huzursuz ortamdan kaçarak Türkiye’ye sığındı; fakat burada da ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ahmed Suriye’de yetenekli bir terziyken, Türkiye’ye geldikten sonra, yeni sağlık sorunları ve sürekli ilgi gerektiren engelli kızının bakımı gibi yeni zorluklarla karşılaştı. Fakat, Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) kapsamında aldığı nakit destek yardımı Ahmed’e bu zorlukları atlatması için bir umut kapısı açtı. 


Yerleştiği Kilis’te Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’nı (IBC) ziyaret eden Ahmed, Avrupa Birliği ve Almanya hükümeti desteğiyle yürütülen hizmetlerden faydalandı. Ahmed’in koruma faaliyetleri kapsamında aldığı mali destek ise, yalnızca anlık ihtiyaçlarını gidermekle kalmadı, aynı zamanda onun girişimci ruhunu da yeniden hayata geçirdi. Yaratıcılığını kullanarak yenilebilir oyun hamuru ve hint yağı üretmeye başlayan Ahmed, bu sayede becerilerini sürdürülebilir bir gelir kaynağına dönüştürme fırsatı yakaladı. Bu küçük işletme girişimi, engelli kızının yaşam kalitesini yükseltmesi ve ailesine ekonomik istikrar sağlaması için Ahmed’i yüreklendirdi.


“Bu destek, umudumu yeniden canlandırdı ve ailemi her türlü zorluğa karşı ayakta tutacak kaynakları sağladı,” diye paylaşıyor Ahmed. 


Ahmed’in hikâyesi, nakit desteğinin zorluklar karşısında ekonomik ve sosyal özerklik için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıcı nitelikte. Ekonomik istikrar için gerekli temel koşulları sağlamadan önce acil ihtiyaçlarını giderebilen Ahmed, bu desteği bir basamak olarak kullanarak ideallerine ulaşma yönünde önemli bir engeli aşmış oldu. 


Bugün Ahmed, engelli bireyler için daha kapsayıcı destek sağlanması yönünde savunuculuk çalışmalarına devam ediyor ve kızı gibi bireyler için daha yaşanabilir bir toplum oluşturma çabasını sürdürüyor. Ahmed’in yolculuğu, bireylerin hayatlarını yeniden inşa etmelerinde ve içinde bulundukları topluluklara anlamlı katkıda bulunmalarında nakit destek yardımının ne denli önemli olabileceğini bir kez daha vurguluyor. 

Daha Fazlası

Proje Hakkında

Projenin amacı mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarının psikososyal ve sosyo-ekonomik dayanıklılığının güçlendirilmesidir.