Danışanlarımızdan IBC Konya Toplum Merkezi’ne renkli bir hediye

Türkçe dil kurslarına devam eden Ahmed, Konya ekibimiz ve diğer yararlanıcılarla birlikte çalışarak merkezin çocuk dostu alanını yeniden tasarladı.

Kursa duyduğu tutku sayesinde özgüvenini ve yeteneklerini yeniden keşfeden Ahmed, doğup büyüdüğü Irak’tan ayrıldıktan dört yıl sonra, 33 yaşında Türkiye’ye geldi. Ülkesindeki kriz ve istikrarsız ortam nedeniyle hayatını Türkiye’de sürdürmeye çalışıyor. IBC Konya Toplum Merkezi’nde Ahmed bir yandan Türkçesini geliştirirken bir yandan da hukuki ve psikolojik destek alıyor.

Profesyonel bir gazeteci olan Ahmed, “Her zaman dünyayı güzel görürsem güzel olacağını düşünmüşümdür,” diyor. “Ama hiçbir şeyin yolunda gitmediği günler oldu. Hayatın önüme çıkardığı zorlukların üstesinden gelerek mutlu olmayı öğrendim. IBC bu yolculuk boyunca benim en sadık destekçim oldu. Türkçe kursuna başlayana kadar kendimi neredeyse soyutlamıştım ama buradaki ekip beni o kadar sıcak bir şekilde destekledi ki gün geçtikçe kendimi daha iyi hissetmeye başladım.”

Ahmet gelecekte, özellikle yerinden edilmiş ve dezavantajlı insanlar için kişisel gelişim ve sanat atölyeleri kurmayı umuyor.

https://www.ibc.org.tr/EN/1525/a-colorful-gift-from-beneficiaries-to-ibc-konya-community-hub

Daha Fazlası

Proje Hakkında

Projenin amacı mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarının psikososyal ve sosyo-ekonomik dayanıklılığının güçlendirilmesidir.