Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği (SGDD)

Proje devam ediyor

SGDD-ASAM, 1995’ten bu yana sığınmacı ve göçmenlerin hak ve hizmetlere erişimleri, psikososyal iyilik halleri ve sosyal yaşama uyum konusunda destek verme amacıyla Türkiye’de 30’dan fazla ilde çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Atina ve Brüksel temsilcilikleri açarak uluslararası alanda da faaliyet göstermeye başlayan SGDD-ASAM, Türkiye dışında yaşayan sığınmacı ve göçmenlere destek vermeyi hedeflemektedir. Kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, sığınmacı ve göçmenlerin karşılaştıkları sorunlara çözümler üretmek, temel ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmak, temel hak ve hizmet erişimlerine destek sağlamak üzere çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Ankara’daki mültecileri güçlendirmek ve sosyal uyumu desteklemek

Proje hakkında

Ankara Toplum Merkezi, mülteciler ve ev sahibi toplum arasında sosyal uyumu teşvik etmeyi, dil engelini ortadan kaldırmayı, mültecilerin kendi kendine yetmelerine Türkçe dil kursları aracılığıyla katkıda bulunmayı, danışma-bilgilendirme ve PSD hizmetleri aracılığıyla mültecilerin koruma koşullarını ve refahını iyileştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca hizmetlere erişimini arttırarak ve farkındalık yaratma ve güçlendirme faaliyetleri yoluyla hassas bireyleri güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Sosyal ve yasal konularda danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri de dahil olmak üzere bireysel görüşmeler, sosyal çalışmacılar ve vaka çalışanları tarafından yürütülmektedir. Toplum temelli koruma kapsamında danışmanlık ve bilgilendirici grup faaliyetleri, PSD, bilinçlendirme oturumları, mülteci komiteleri ve dayanışma grupları yürütülmektedir.

Projenin genel amacı, hizmetlere erişimin artırılması dahil olmak üzere özellikle savunmasız durumdaki mültecilerin koruma koşullarını iyileştirmek, toplumun güçlendirilmesi ile birlikte yararlanıcıların kendi kendine yeterlilik kapasitelerini artırmak ve mülteciler ile ev sahibi toplum arasında sosyal uyumu teşvik etmektir.

Planlanan faaliyetler

  • Sosyal uyum
  • Yaygın eğitim kursları
  • Danışmanlık, bilgilendirme, PSD ve yönlendirmeler
  • Vaka yönetimi
  • Farkındalık artırma, savunuculuk ve güçlendirme
  • ADA Türkiye için mentörlük hizmetleri

Nakit Destek Programı:
Yer: Ankara, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya
Amaç: Depremzede bireylerin acil ihtiyaçlarını karşılamak, bireyleri güçlendirmek ve toplum dayanıklılığını desteklemek.
Faaliyetler: Telefon görüşmeleri aracılığıyla etkilenen ailelerin özel ihtiyaçlarını anlamak için Türkçe, Arapça ve Farsça ile ihtiyaç analizleri, belirlenen hassas hanelere bir defaya mahsus nakit destek, dağıtım sonrası izleme ve değerlendirme.

Deprem Müdahalesi (Tamamlandı):
Yer: Adıyaman, Hatay, Malatya
Amaç: Depremden etkilenen bölgelerde ortaya çıkan acil temel ihtiyaçları karşılamak, değişen çevre ve iklim koşullarına uygun destek sağlamaktır.
Faaliyetler: Arama kurtarma operasyonları, giyim ve hijyen kitlerinin dağıtımı, su temini, branda ve vantilatör dağıtımı.

Ankara, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Suriyeli ve Suriyeli olmayan mülteciler, Çocuklar, Ebeveynler, Depremzedeler

Danışmanlık, Vaka yönetimi, Kapasite geliştirme, Farkındalık artırma, Sosyal uyum, Dil kursları, Meslek kursları, Bilgilendirme, PSD, Yönlendirmeler, Deneyim paylaşımı, Tercüme, Ulaşım, TCDÇ önleme, Mentörlük, Savunuculuk, Çocuk koruma, İhtiyaç Analizi, Deprem Müdahalesi, Çok Amaçlı Nakit Yardımı

SGDD-ASAM aynı zamanda İç Anadolu kümesine mentörlük vermektedir.

İletişim Bilgileri

Birlik Mah. 415. Sok. No:11 Çankaya / Ankara
Web Site    Telefon    e-Posta