Bir Annenin Çocukları için Hızlı Toparlanma Süreci  Fatma, Türkiye gelişinin ardından azim ve direnç dolu bir hikâyeye imza attı. Çocuklarıyla birlikte Suriye’deki iç savaşın yıkıcı etkisinden kaçarak Türkiye’ye gelen Fatma, yalnız bir anne olarak hayatını yeniden inşa etmenin tüm zorluklarına karşı direndi ve direnmeye devam ediyor. Bir tarım çalışanı olarak aldığı cüzi ücret ile çocuklarının yalnızca temel ihtiyaçlarını karşılayabilen Fatma, tek başına beş çocuk büyütmenin mali ve duygusal yükünü her gün sırtlanmak zorunda kalıyor.

Fakat Fatma’nın yolu Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) ile kesiştiği o ilk günden bu yana değişti. Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) kapsamında IBC aracılığıyla aldığı nakit desteği Fatma’nın kısa süreli kurtarıcısı oldu. Çocukları için hayatî önem taşıyan ameliyat masraflarını bu destek sayesinde karşıladı ve biriken borçlarından kısmen kurtuldu.

Fatma, “Bu doğrudan mali yardım, en acil ihtiyaçlarımızı karşılamamıza izin verdi ve sürekli mücadelelerimiz arasında bize bir güvenlik hissi sundu,” diyor.  
Fatma aldığı yardımlara rağmen, çocuklarının eğitimini ve geleceğini güvence altına almak için bugün daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. Ailesi için sağlayacağı istikrarlı bir gelecek Fatma’yı hem psikolojik hem de sosyal olarak güçlendirecek.
Daha Fazlası

Proje Hakkında

Projenin amacı mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarının psikososyal ve sosyo-ekonomik dayanıklılığının güçlendirilmesidir.