Mülteciler Derneği (RASAS)

Proje tamamlandı

RASAS, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde 2014 yılından bu yana mültecilere birçok farklı alanda kapsamlı ve bütünleşik hizmetler veren güçlü bir kuruluştur. Merkez, mülteci ve sığınmacılara sağlık, eğitim, kültür, hukuk, tercümanlık, istihdam ve barınma gibi alanlarda toplum-temelli, ücretsiz, çoklu hizmetler sunmaktadır.

Toplum Merkezi Aracılığı ile Mültecilere ve Yerel Topluma Bütünleşik Sosyal Hizmetlerin Sağlanması

Proje hakkında

Projenin genel amacı, hassas durumdaki mülteciler ve yerel toplumun sosyal hizmetlere erişimlerini desteklemek ve insanların yaşam koşullarını, esenliğini iyileştiren ve sosyal uyumu destekleyen ihtiyaç temelli koruma programları geliştirerek uygulamaktır.

Proje ile yerel halk ile Sultanbeyli’de yaşayan mülteciler arasındaki kültürel diyaloğun gelişmesine katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Yararlanıcıların sosyal uyum sürecini, işgücü piyasasına erişimini ve Türkçe dil becerilerini artırarak dayanıklılıklarını artırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla eğitimler, seminerler, bilgilendirme oturumları, etkinlikler ve ilgili kurumlara yönlendirme yapılacaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Hizmet alanına göre uzmanlaşmış koruma personeli ile danışanların genel ihtiyaç ve hassasiyetlerinin tespiti ve ilgili birimlere yönlendirilmesinin sağlanması ve sürecin takibi
  • Yerel halk ile mültecileri bir araya getiren sosyal uyum faaliyetleri; Farkındalık, Kültür ve Spor Etkinlikleri, Geziler, Sanat ve Müzik Atölyeleri, Özel Gün Etkinlikleri ve Mülteci Meclisi
  • Farkındalığı güçlendirmeye ve artırmaya yönelik seminerler; Mülteci Hakları, Çalışma Hakları, Çocuk Hakları, Hijyen, Aile Planlaması, Kimlik Sorunları, Kadın Hakları vb.
  • Sosyal uyumu sağlamak, istihdam olanaklarına erişimi sağlamak amacıyla farklı düzeylerde Türkçe dil kursları

Sultanbeyli, İstanbul

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Mülteciler ve diğer hassas gruplar

Psikososyal destek (PSS), vaka yönetimi, hukuki danışmanlık, kadınlar için barınma, anne-çocuk programı, Türkçe dil kursu, sosyal uyum etkinlikleri, çocuk dostu mekan, sosyal market, mülteci meclisi, farkındalık artırma faaliyetleri.

RASAS aynı zamanda psikososyal destek alanında yüksek kaliteli hizmet sunumu konusunda CLIP 2 Akran Destek Ağı’na mentörlük vermektedir.

İletişim Bilgileri

Turgut Reis Mah. Fatih Bulvarı, No: 306 P.K. 34930, Sultanbeyli / İstanbul
Web Site    Telefon    e-Posta