Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED)

Proje tamamlandı

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) 2015 yılında 17 girişimciyle Adana’da kurulmuştur. Üyelerinin çoğunluğu avukatlar, akademisyenler ve öğretmenlerden oluşmaktadır. Ulusal ve uluslararası belgeler ışığında kadın-erkek eşitliği sağlanıncaya kadar, cinsiyete ve cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın giderilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yapmayı amaç edinmektedir.

Kolektif sosyal destek merkezi

Proje hakkında

Projenin genel amacı, Van ilindeki hassas durumdaki mültecilerin/sığınmacıların, göçmenlerin ve ev sahibi toplumun kayıt ve adli yardım/çözümler dahil olmak üzere mevcut sosyal hizmetlere ve yardıma erişimlerini artırmak için temel haklarını desteklemek ve korumaktır.

Proje hassas bireyler için koruma hizmetlerinin sağlanması ve mevcut hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılması yoluyla bu bireylerin refahını artırmayı amaçlamaktadır. Bu projeyle, en savunmasız durumdaki mültecilerin/sığınmacıların, düzensiz göçmenlerin ve ev sahibi toplum üyelerinin tespit edilmesi, desteklenmesi, güçlendirilmesi ve mevcut koruma, sosyal hizmetler ve adli yardım hizmetlerine erişmeleri sağlanacaktır. Dernek Van’daki hedef kitlesi olan risk altındaki kişilere bireysel koruma yardımı, hukuki danışmanlık ve destekler (adli yardıma erişim sağlayan) dahil koruma hizmetleri, PSS ve sosyal uyum hizmetleri sağlayacaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Hızlı koruma taraması
  • Bireysel Koruma hizmetleri
  • Hukuki danışmanlık
  • Sosyal uyum aktiviteleri

Van

Koruma

Sosyal Uyum

Geçiş sürecinde olanlar dahil olmak üzere, Van’da yaşayan mülteci ve sığınmacı toplulukların en hassas bireyleri

Vaka yönetimi, hukuki danışmanlık, koruma izleme ve raporlaması, bilgi yayma, farkındalık artırma ve topluluk etkinlikleri, bireysel psikososyal destek, yaratıcı drama kursları, sosyal uyum etkinlikleri.

İletişim Bilgileri

Adres: Reşatbey Mah. 62006 Sok Camgöz Apt. No:12 Kat:3 Seyhan / Adana
Web Site    Telefon    e-Posta