Tekeffül Şam Derneği (TAS)

Proje tamamlandı

Tekeffül Şam Derneği (TAS) Türkiye’deki mültecileri ve ev sahibi toplumu desteklemek üzere çalışmalar yapmak amacıyla 2013’ten bu yana Türkiye’de kayıtlı bir dernektir. Yakın zaman önce, TAS, Mülteci Müdahale Programı ile çalışma alanını Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletmeye başlamıştır. TAS, mültecilerin sosyal uyumunu desteklerken daha iyi bir yaşam ve gelecek için dayanıklılığını artırmak üzere koruma, eğitimve geçim kaynakları alanlarında faaliyet göstermektedir.

Mülteciler ve Yerel Toplumun Desteklenmesi

Proje hakkında

Projenin genel amacı, koruma, yaygın eğitim ve sosyal uyum faaliyetleri dahil olmak üzere çoklu entegre müdahaleler yoluyla, Elazığ şehir merkezindeki mültecilerin ve depremden etkilenen Türk ev sahibi/yerel toplum üyelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesidir.

Proje, Elazığ’daki en hassas mülteci grupları ve ev sahibi toplumu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Deprem sonrasında, bu proje bu felaketten etkilenenlerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanacaktır. Proje kapsamında koruma hizmetleri planlanarak en hassas gruplara yönelik vaka yönetimi, psikososyal destek ve farkındalık artırma faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Aileler, üniversite öğrencileri ve kırılgan bireylere yönelik sosyal uyum faaliyetlerinin yanı sıra hem ev sahibi hem de mülteci topluluklara yönelik istihdam becerileri ve yaşam becerilerine odaklı yaygın eğitim faaliyetleri yürütülecektir.

Planlanan faaliyetler

  • Bireysel ve grup psikososyal destek, vaka yönetimi hizmetleri, hukuk, eğitim ve sağlık hizmetlerine yönlendirme
  • Danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri, en hassas mülteci grupları güçlendirmek, yerel toplumun kapasitesini geliştirmek, toplum güçlendirme komiteleri kurmak
  • Sosyal ve kültürel etkinlikler, spor ve Türkçe dil kulüpleri, sosyal beceriler ve istihdam becerilerine ilişkin kurslar, yaşam becerileri oturumları ve demo (gösterim) günü etkinliği

Elazığ

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Suriyeli ve Afgan mülteciler

Psikososyal destek, vaka yönetimi, farkındalık artırma, hukuki danışmanlık, savunuculuk materyalleri, topluluk temsilci meclisi, aileler için açık hava ve spor etkinlikleri, Türkçe dil kulübü, sosyal ve istihdam becerileri kursları (grafik tasarım, MS Office, dijital pazarlama, mühendislik ve muhasebe uygulamaları, girişimcilik ve KOBİ faaliyetleri), yaşam becerileri kulübü.

İletişim Bilgileri

Binevler Mahallesi 81046. Sok No:32 27070 Şahinbey / Gaziantep
Web Site    Telefon    e-Posta