İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV)

Proje tamamlandı

İKGV, sağlık, eğitim ve istihdam ile ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kurum, 1989 yılından bu yana göç alanında çeşitli projeler yürütmektedir. Bu projelerde hukuki, psikolojik ve sosyal hizmetler yer almaktadır. UNHCR tarafından desteklenen HRDF, mültecilere sekiz ilde hizmet sağlamaktadır.

İKGV’nin Esenler Çok Amaçlı Destek Merkezi, 2014’ten bu yana Suriyeli mültecilere hizmet sunarken, diğer yedi proje ofisinde Suriyeli olmayan mültecilere destek sunmaktadır.

İKGV Çok Yönlü Hizmet Merkezi’nde sosyal uyum ve koruma hizmetleri sunma

Proje hakkında

Proje, Suriyeli mültecilere  yönelik çeşitli koruma hizmetleri (psiko-sosyal destek vb) ve yerel topluluklarla aralarındaki sosyal uyum ve entegrasyonu güçlendirmeyi amaçlayan faaliyetlerden oluşur. Proje faaliyetleri 2014 yılından beri Esenler’de faaliyet gösteren İKGV Çok Amaçlı Destek Merkezi üzerinden Covid 19 sağlık ve çalışma koşulları çerçevesinde uzaktan ve/veya merkezde yürütülecektir.

Projenin genel amacı, Suriyeli mültecilerin refah ve ev sahibi toplulukla etkileşimlerini çeşitli sosyal uyum ve koruma faaliyetleriyle kolaylaştırmak ve artırmaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Uzaktan/online etkinliklerle Suriyeli ve yerel topluluklar arasındaki sosyal uyum faaliyetlerinin geliştirilmesi:
  • Hobi saati; Sosyal Uyum için Kadın Dayanışma Grubu; Çocuklar için ritim atölyesi; Uluslararası Kadınlar Günü Kutlaması; Dünya Mülteciler günü Kutlaması; Türkçe Konuşma Kulübü; Çocuk atölyeleri
  • Özellikle hassas durumdaki Suriyeli mültecilerin uzaktan/online psiko-sosyal destekle güçlendirilmesi: Sosyal/Sağlık/Eğitim danışmanlıkları; Grup çalışmaları; Kamu kurumlarına yönlendirme; Bireysel / Grup psikolojik destek; Psikiyatrik hizmetlere yönlendirme; Acil destek hizmetleri; Meme ve Rahim Kanseri tarama yönlendirme
  • Mültecilerin farkındalık ve dayanıklılığını artırmaya yönelik faaliyetler: Hukuk seminerleri; Suriyeli moderatör ve İKGV çalışanlarının desteğiyle grup çalışmaları; İstanbul oryantasyon toplantıları, Kadın Dayanışma Grubu moderatör eğitimleri
  • Esenler merkezinin devamlılığını güçlendirmek amacıyla yerel otoriteleri yerinde veya online ziyaretler

Esenler, İstanbul

Koruma

Sosyal Uyum

Suriyeli ve Suriyeli olmayan mülteciler

Sosyal uyum etkinlikleri (hobi saati, kadın dayanışma grubu, çocuklar için ritim atölyesi, Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Mülteciler Günü etkinlikleri, Türkçe konuşma kulübü, çocuk atölyeleri), sosyal, sağlık, eğitim, grup danışmanlıkları, kamu hizmetlerine yönlendirme, bireysel ve grup psikolojik danışmanlık, psikiyatrik desteğe yönlendirme, farkındalık artırma toplantıları.

İKGV aynı zamanda Doğu kümesine mentörlük vermektedir.

İletişim Bilgileri

Yeniçarşı Cad. No: 34 Beyoğlu / İstanbul
Web Site    Telefon    e-Posta