Genç Hayat Vakfı

Proje devam ediyor

Genç Hayat Vakfı, 11-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin, kendini ifade edebilen, haklarının farkında, farklılıklarla bir arada yaşama kültür ve bilinci ile insan hakları ve demokrasiyi içselleştirmiş, şiddetsiz iletişimi benimsemiş, çevreye duyarlı, özgüveni ve özsaygısı gelişkin bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak eğitim modelleri hazırlamak ve uygulamak amacıyla 2008 yılında kurulmuştur.

Mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi, gençlerin ve çocukların 21. yüzyıl becerileri edinmeleri, sosyal uyum, kız çocuklarının güçlendirilmesi üzerine proje ve burslarıyla çocuk ve gençlerin eğitimini desteklemektedir.

Herkesi Katalım

Proje hakkında

Projenin genel amaçları, çocukların eğitimde kalmasının sağlanması ve çocuk işçiliğiyle mücadele, Sakarya’da toplumsal uyumun güçlendirilmesi, kadınların ve uluslararası ve geçici koruma statüsündeki kişilerin desteklenmesidir.

Bu kapsamda, uluslararası ve geçici koruma statüsündeki özellikle çocuk ve kadınların korunması; çalışan ya da çalışma riski bulunan çocukların tespit edilmesi ve eğitimin teşvik edilmesi; çocukların, ailelerin ve çocukların hayatında belirleyici olan tüm aktörlerin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler yürütülecektir.

Planlanan faaliyetler

  • Gönüllüler için bilinçlendirme ve kapasite geliştirme
  • Sosyal uyum
  • Çocuklar için yaygın eğitim
  • Vaka yönetimi ve PSD
  • Mülteciler için bilgi ve danışmanlık hizmetleri
  • Resmi ve resmi olmayan hizmetlere yönlendirmeler
  • Farkındalık arttırma seminerleri
  • Yerel paydaşlarla deneyim paylaşım toplantısı

Sakarya

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Mülteci ve ev sahibi toplum üyesi, çocuklar ve ebeveynleri

Danışmanlık, Farkındalık artırma, Sosyal uyum, Kapasite geliştirme, Vaka yönetimi, Meslek kursları, Bilgilendirme, PSD, Yönlendirmeler, Deneyim paylaşımı, Tercüme, Çocuk koruma, Yaşam becerileri, Savunuculuk

İletişim Bilgileri

Yeşilce Mah. Yunus Emre Cad. Dalgıç Sok. No:1/4 Kağıthane / İstanbul
Web Site    Telefon    e-Posta