Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği (KAPKAD)

Proje devam ediyor

Kadınların ve çocukların insan haklarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla 2006 yılında bir grup kadın aktivist ile beraber feminist bir örgütlenme olarak kurulan Kapadokya Kadın Danışma Derneği (KAPKAD) Nevşehir ili ve ilçelerinde kadına yönelik şiddet, kadın sağlığı, kadının siyasete katılımı, kadın istihdamı, erken evliliklerle mücadele, sığınmacı ve mülteci kadınların güçlendirilmesi konularında çalışmalarını gönüllülük temelinde sürdürmektedir.

Güçlü Ebeveyn Güçlü Çocuk

Proje hakkında

Projenin amacı, Nevşehir ve ilçelerinde yaşayan yerel/mülteci ebeveynlere çocuk yetiştirme konusunda destekleyici hizmetler ve bilgilendirici eğitimler vererek mevcut ebeveyn-çocuk ilişkisinin güçlendirilmesine katkı sağlamak ve büyüme çağındaki çocukların göç nedeniyle yaşadığı zorlukların azaltılmasına yardımcı olmaktır. Kadın ve erkek ebeveynler için hazırlanan bilgilendirme eğitimleriyle daha duyarlı ebeveynliğe yönelik farkındalığı artırmak, ebeveynlerin çocuklarla olan ilişkilerinde iyileşme sağlamak hedeflenmektedir. Aynı zamanda sosyal uyum ve PSD faaliyetleri ile bu ilişkinin daha sürdürülebilir olması amaçlanmaktadır.

Sosyal uyum faaliyetleri içerisinde yer alan Konuşma Kulübü modülü, projenin ana amaçlarına hizmet etmesinin yanında, katılımcıların Türkçe konuşma becerilerini artırmayı da hedeflemektedir. Böylece ebeveynlerin kendilerini Türkçe ifade yetenekleri arttırılarak hem kendilerinin hem de çocuklarının ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilme hem de ilgili taraflara iletebilmeleri kolaylaşmış olacaktır; bu sayede kendilerini güçlü bireyler olarak hisseden ebeveynlerin yeterlilik hisleri artacaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Sosyal uyum
  • Bilgilendirme oturumları
  • Danışmanlık ve rehberlik
  • PSD
  • Farkındalık artırma eğitimleri
  • Kapasite geliştirme

Nevşehir

Koruma

Sosyal Uyum

Mülteciler ve Ev sahibi toplum

Danışmanlık, Farkındalık artırma, Sosyal uyum, Bilgilendirme, PSD, Yönlendirmeler, TCDÇ önleme, Vaka yönetimi, Savunuculuk

KAPKAD bir “Keşif Fonu” uygulama ortağıdır.

İletişim Bilgileri

Camicedit Mah. Atatürk Bulv. Merkez İş Hanı No: 19 Daire: 5, Merkez / Nevşehir
Web Site    Telefon    e-Posta