Yenimahalle Tenis Kulübü Derneği (YTKD)

Proje tamamlandı

2016 yılında kurulan Yenimahalle Tenis Kulübü Derneği mültecilerin sosyal uyumu konusunda uzmanlaşmıştır. Dernek, bu güne kadar spor kursları ve gençlik programları düzenlemiş, mülteciler ve ev sahibi toplum üyeleri arasındaki sosyal uyumu güçlendirmiş, mülteciler için koruma mekanizmasını kullanmış ve engelliler için projeler yürütmüştür. YTKD, yerel STK’ler, kamu otoriteleri ve devlet okulları ile sıkı işbirliği ve ortaklıklar geliştirmiştir. YTKD, GIZ ortaklığında yürütülen BİLSY ve Exchange projelerinin de dahil olduğu iki sosyal uyum projesini hayata geçirmiştir.

Dayanışma Eylemi

Proje hakkında

Proje, zorla yerinden edilmiş çocuklar ve gençler ile Altındağ bölgesinde yaşayan ev sahibi çocuklar ve gençler arasında sosyal uyumu ve yaygın eğitimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Proje yaygın eğitim, sosyal uyum faaliyetleri ve koruma mekanizmasına katılım yoluyla zorla yerinden edilmiş çocuk ve gençlerin korunmasına katkı sağlayacaktır.

Proje, zorla yerinden edilmiş gençler ve çocuklar arasında esnekliğin geliştirilmesini, mülteci ve ev sahibi toplumdaki çocuklar arasındaki sosyal uyumun artırılmasını ve yaygın eğitim programları aracılığıyla fiziksel ve psikososyal refahlarının iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Proje ayrıca, çocuklar, gençler ve ebeveynleri ile eğitmenler/öğretmenler için farkındalık yaratarak koruma mekanizmasını destekleyecek yararlanıcılara çevre bilinci kazandıracaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Spor kursları
  • Sosyal uyum
  • Koruma
  • Bilinçlendirme
  • Öğretmenlere eğitici eğitimi
  • Danışmanlık hizmetleri (hukuki yardım ve PSD)

Altındağ, Ankara

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Altındağ ilçesinde yaşayan çocuk ve genç nüfus ile bu nüfusun çevresi

Danışmanlık, Sosyal uyum, Farkındalık artırma, Yaşam becerileri, Bilgilendirme, PSS, Çocuk koruma, Yönlendirmeler

İletişim Bilgileri

Dr Mediha Eldem Sokak No:81 Daire 21 Çankaya / Ankara
Web Site    Telefon    e-Posta