Mülteciler Derneği (RASAS)

Proje devam ediyor

RASAS, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde 2014 yılından bu yana mültecilere birçok farklı alanda kapsamlı ve bütünleşik hizmetler veren güçlü bir kuruluştur. Merkez, mülteci ve sığınmacılara sağlık, eğitim, kültür, hukuk, tercümanlık, istihdam ve barınma gibi alanlarda toplum-temelli, ücretsiz, çoklu hizmetler sunmaktadır.

Toplum merkezi yapısı ile mültecilere ve ev sahibi topluma bütünleşik sosyal hizmetlerin sağlanması

Proje hakkında

Projenin amacı, savunmasız durumdaki mültecileri ve ev sahibi toplum üyelerinin mevcut sosyal hizmetlere erişimini desteklemek ve insanların yaşam koşullarını, iyi olma halini iyileştiren ve sosyal uyumu teşvik eden ihtiyaç temelli koruma programları sağlamaktır.

Planlanan faaliyetler

  • Yaygın Eğitim: Türkçe dil kursları aracılığıyla sosyal uyumun, işgücü piyasasına erişimin ve dayanıklılık kapasitesinin artırılmasını hedefleyen etkinlikler.
  • Sosyal Uyum: Sultanbeyli’deki mülteciler ve ev sahibi toplum arasındaki kültürel diyaloğu ve pozitif etkileşim fırsatlarını artıracak çalışmalar.
  • Danışmanlık ve Bilgilendirme/PSD: bireysel veya grup danışmanlığı, PSD , vaka yönetimi, hukuk danışmanlığı, devlet hizmetlerine yönlendirme ve kayıt desteği.
  • Yönlendirmeler: ulaşım, çeviri ve eşlik etme.
  • Farkındalık Artırma, Savunuculuk ve Güçlendirme: seminerler, mülteci komiteleri, savunuculuk kampanyaları, farklı konularda bilgilendirme toplantıları.

Nakit Destek Programı:

  • Yer: İstanbul, Sakarya
  • Amaç: Deprem bölgesi dışındaki depremzedelere nakit destek sağlayarak refaha destek olmak.
  • Faaliyetler: Telefon görüşmeleri aracılığıyla etkilenen ailelerin özel ihtiyaçlarını anlamak için Türkçe, Arapça ve Farsça ile ihtiyaç analizleri, belirlenen hassas hanelere bir defaya mahsus nakit destek, dağıtım sonrası izleme ve değerlendirme.

İstanbul, Sakarya

Koruma

Sosyal Uyum

Yaygın Eğitim

Suriyeli ve Suriyeli olmayan mülteciler, Çocuklar, Ev sahibi toplum, Depremzedeler

Danışmanlık, Farkındalık artırma, Sosyal uyum, Bilgilendirme, PSD, Yönlendirmeler, Çocuk koruma, İhtiyaç Analizi, Deneyim Paylaşımı, Özel ihtiyaç desteği, Dil kursları, Vaka yönetimi, Tercüme, Ulaşım, Mentörlük, TCDŞ önleme, Savunuculuk, Deprem Müdahalesi, Çok Amaçlı Nakit Yardımı

RASAS aynı zamanda psikososyal destek alanında yüksek kaliteli hizmet sunumu konusunda CLIP 2 Akran Destek Ağı’na mentörlük vermektedir.

İletişim Bilgileri

Turgut Reis Mah. Fatih Bulvarı, No: 306 P.K. 34930, Sultanbeyli / İstanbul
Web Site    Telefon    e-Posta